Als je een auto gaat huren  wil je natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. Logisch! We kunnen je direct geruststellen: de huurauto die je huurt is uitstekend verzekerd zodat je zorgeloos op pad kunt. Hier betaal je niks extra's voor: dit zit gewoon bij de huurprijs inbegrepen.

 

Alle huurauto's zijn all-risk verzekerd

Stap je in een auto en ga je daarmee de Nederlandse weg op, dan moet deze altijd ten minste WA-verzekerd zijn. WA staat voor Wettelijke Aanprakelijkheid. Een WA-verzekering vergoedt de schade die met de auto wordt toegebracht aan andere voertuigen. Is je auto niet WA verzekerd, dan riskeer je een boete. Daarnaast kan je je auto aanvullend verzekeren. Met een WA+ of beperkt casco verzekering is jouw auto ook verzekerd voor bijvoorbeeld ruitschade en schade door bijvoorbeeld hagel. Een all-risk verzekering vergoedt alle schade aan je auto, ook als het je eigen schuld is als gevolg van bijvoorbeeld omslaan, slippen, aanrijding, brand en blikseminslag, diefstal, stormschade en alle overige ‘van buiten komende' onheilen. Alle huurauto's en -busjes van Autohopper zijn all-risk verzekerd. Hier betaal je niets extra voor: de verzekering is inbegrepen in de huurprijs. Dat geeft wel een veilig gevoel, niet? Bekijk wat je moet doen als je schade hebt gereden.

Eigen Risico bij schade met een huurauto

Net als bij de verzekering van je eigen auto, ben je ook bij een verhuurbedrijf zoals Autohopper Zwolle een eigen risico verschuldigd als je schade rijdt en waarbij de schuld bij jou ligt. Autohopper Zwolle kent twee soorten Eigen Risico: het standaard Eigen Risico is € 750,- per schade. Het is bij Autohopper Zwolle ook mogelijk om het eigen risico voor een huurauto te verlagen naar € 350,- per schade, daar betaal je dan een kleine toeslag van € 9,- per dag voor. 

Stel, je hebt een eenzijdig ongeval of je bent tegen een ander voertuig aangereden. Oeps! Wij schatten in zo'n geval samen met jou de reparatiekosten in. Worden deze lager geschat dan het afgesproken eigen risico? Dan wordt dat bedrag in mindering gebracht op de betaalde borg. Je bent nooit meer kwijt dan dit eigen risico. Ook al is de totale schade € 1.500,-, als je je eigen risico hebt verlaagd betaal je niet meer dan € 350,-.

Wat is een inzittendenverzekering?

Als je met meerdere personen gaat reizen in een huurauto van Autohopper Zwolle, dan kan het zijn dat je graag een Inzittendenverzekering wilt afsluiten. Stel dat de bestuurder een ongeval veroorzaakt en de laptop van de mede passagier gaat hierdoor kapot, dan is deze gedekt door de verzekering. Wil je een inzittendenverzekering afsluiten bij je huurauto? Geef dit dan in stap 2 van je online reservering aan. 

Huur ik een veilige auto bij Autohopper Zwolle?

Ja, wanneer je een auto huurt bij Autohopper Zwolle, rijd je altijd in de nieuwste auto's. Ook zorgen wij ervoor dat de auto's goed onderhouden worden en controleren wij vooraf altijd:

  • Oliepeil;
  • Ruitensproei vloeistof aangevuld;
  • Brandstof tank is vol;
  • Binnen- en buitenkant is gereinigd;
  • Bandenspanning en profiel;
  • Verlichting;
  • (kopie) kentekenbewijs en groene kaart.

Zo weet je zeker dat je lekker veilig op pad gaat met jouw huurauto! 

Hoe is mijn huurauto verzekerd in het buitenland?

Je gaat op vakantie met je huurauto. Hoe zit het dan met de verzekering van je huurauto? Goed nieuws: je auto is in het buitenland gewoon verzekerd, mits het land waar je bent op de groene kaart vermeld staat. Wat moet je dan doen in geval van pech of schade? Gewoon, net als bij je eigen auto, even bellen. In het mapje met je autopapieren staat ook precies wie je moet bellen in geval van pech, schade of diefstal, ook vanuit het buitenland. Heb je pech in het buitenland en kan je niet verder, dan zal onze pechhulp in de meeste gevallen snel vervangend vervoer regelen. Zo zorgen wij altijd voor een passende oplossing!     

Met een huurauto van Autohopper Zwolle ben je er dus zeker van dat je goed verzekerd de weg op gaat.