choicebus2

Veelgestelde Vragen

 

Wat is ShortLease?

ShortLease is een middenweg tussen een Full Operational Lease contract en een huurovereenkomst. Heeft u een auto nodig voor de duur van 1 tot 12 maanden? Dan biedt deze leasevorm u uitkomst! Goedkoper dan huren en all-inclusief. Na 30 dagen is het contract kostenloos te ontbinden

Kan ik de huurauto bij een andere vestiging inleveren?

Helaas, dat kan niet. Je dient de auto weer in te leveren in Zwolle

Is de huurauto verzekerd? 

Ja, je krijgt de huurauto altijd verzekerd mee. Let er wel op dat je een Eigen Risico op schade hebt. Je kan dit bedrag (gedeeltelijk) verlagen. Wil je hiervan gebruik maken, dan kan je dit aangeven in stap 2 van je online reserveringsaanvraag.

Alles over onze autoverzekering

Kan ik de huurauto na sluitingstijd inleveren?

Ja, dit is mogelijk door middel van een sleutel kluis in het pand. Het retour brengen van onze voertuigen worden door middel van camera bewaking gemonitord. let wel op, bij inlevering buiten openings tijden kunnen wij niet mee lopen om de auto wat betreft eventuele schade.

Welke papieren heb ik nodig om een auto te huren?

Wij maken in de verhuur branche gebruik van een dubbele ID. dit betekent dat er ten allertijden een geldig rijbewijs aangetoond dient te worden en een ID of paspoort. Het rijbewijs wordt gecontroleerd of deze nog geldig is bij ophalen van het voertuig.

Ik heb een auto gereserveerd. Kan ik ook annuleren?

Jazeker, een reservering kan tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode kosteloos worden geannuleerd.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?

Je mag bij ons vanaf je 18e een auto huren, echter moet je minstens 1 jaar je rijbewijs in bezit hebben om gebruik te kunnen maken van "vermindering eigenrisico". Heb je je rijbewijs nog geen jaar dan kan er geen gebruik worden gemaakt van vermindering eigen risico en zal deze op 750 euro BTW. vrij blijven staan. Dit is ook van toepassing als je al vanaf je 16.5 jaar "begeleid" hebt gereden. Je dient te bewijzen dat je "zelfstandig" minimaal 1 jaar hebt gereden.

Kan ik een auto boeken voor iemand anders?

Ja dat kan, mits jij zelf ook in bezit bent van de geldig rijbewijs en ID of paspoort. Je kan een extra bestuurder aanmelden op het huur contract voor € 5,-per dag incl. btw. Ook hier hebben wij alle geldige documentatie van nodig. Rijbewijs en id/paspoort.

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

  • Ruimte, houd rekening mee met hoeveel personen je van plan bent te gaan rijden, want een te kleine auto huren kan voor de passagiers ongemakkelijk worden.
  • Waar gaan je heen? Is het land in de EU winterbandplichtig? Want let wel op, als je een land in gaat met winterbandplicht en je hebt geen winterbanden dan ben je tijdens aanhouding niet strafbaar maar bij een ongeluk ben je 100 % verantwoordelijk. Dus geef dit aan bij de reservering of neem contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
  • Wat ga je doen met de auto? Ben je van plan om op vakantie te gaan en heb je een skikoffer of een trekhaak nodig, geef dat aan ons door zodat het juiste voertuig bij u wens kan worden opgezocht en klaar staat voor u bij het afhalen.

 

Hoe zit het met de borg ?

Bij Autohopper Zwolle kan enkel gebruik worden gemaakt van pin betaling of via een zakelijk account op rekening ( let op zakelijk account dient van te voren aangegeven te worden ). Wij accepteren geen contante betaling of een creditcard. Autohopper Zwolle hanteert ten allertijden borg bij het afhalen van het voertuig. Zodra u het het voertuig weer terug brengt worden de eventuele schades of extra kilometers etc. opgenomen en wordt er een afrekening gemaakt. De borg wordt teruggestort op de door u aangegeven bank rekening.

Wat moet ik doen als ik schade rij aan de huurauto? 

Heel vervelend, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg ervoor dat je op een veilige plek bent en vul dan (eventueel samen met de andere partij) de schadeformulieren uit het dashboardkastje in. Zorg er ook voor dat je direct foto’s (eventueel met je mobiele telefoon) maakt. Daarnaast dien je z.s.m. de verhuurvestiging op de hoogte te stellen. Kan je door de schade niet verder rijden? Bel dan meteen even met telefoonnummer 088-1121284. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Je wordt dan doorverbonden met onze bemiddelaar, zij zullen precies vertellen wat je moet doen en zorgen dat er vervangend vervoer voor je wordt geregeld. Komen jullie er toch niet uit? Neem dan even contact op met ons, dan zoeken we een passende oplossing. ligt er geen schade formulier in u auto? Download deze op onze schade pagina  Schade Pagina

Krijg ik een tweedehands auto mee?
Nee, de huurauto’s zijn zeker niet tweedehands! De huurauto’s zijn altijd nieuw en gaan maximaal 24 maanden mee (m.u.v. personenbussen). Daarnaast zijn ze rijk uitgerust en altijd minimaal voorzien van airconditioning en een radio/cd-speler.